Danskarna flitigare bibelläsare än svenskarna?

Nu har vi resultatet av 2009 års undersökning av danskars, svenskars och norrmäns bibelläsning. 1000 personer intervjuades i varje land. Undersökningen visar att danskarna, åtminstone i storstäderna, är mer intresserade än svenskar och norrmän av att läsa bibeln. Förklaringen är kanske, menar man hos danska Bibelselskabet, att danskarna på senare tid börjat intressera sig mer för religionens betydelse och den egna identiteten. Det är dock endast 12 procent av danskarna som uppger att de läser bibeln ofta.

Mer information kan hämtas hos www.bibelsallskapet.se

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Kultur, Religion, Samhällsfrågor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *