Hoppa på ett ben över bron?

I såväl dansk som svensk press har man uppmärksammat de ovanliga skostölder som svensk polis i början av året avslöjade. Det hjälpte inte att de svenska butikerna i Malmö bara ställde fram vänsterskor; de blev ändå stulna. I Köpenhamn kunde man notera motsatsen; butikernas högerskor försvann. Resten kan man förstås gissa sig till. Och nu konstaterar tidningarna på båda sidorna av sundet att i Sverige får man alltid prova vänsterskor, i Danmark högerskor. Så nu har vi fått något nytt att foga till listan över ”sanningar” om varandra! Jag har dock bestämt för mig att jag provat högerskor i butiker även i Sverige…

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Kuriosa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *