Danska mördarsniglar får avundas de svenska…

I Danmark tar den stränga kölden kål på de avskyvärda spanska sniglarna, men i Sverige blir vi dessvärre inte av med dem – det får vi veta om vi läser två artiklar publicerade samma dag (8 jan.) i Berlingske Tidende respektive Dagens Nyheter. Enligt Berlingske är den långvariga kylan dödlig för de sniglar som inte i tid lyckats ta sig ned på 10 cm:s djup. DN rapporterar tvärtom att snötäcket gör att de klarar sig alldeles utmärkt, precis som fästingarna. Hur det går med de danska fästingarna, skovtegene, vet vi inte än. Men vi väntar spänt på nästa rapport. Kanske något för en dansk-svensk vadslagningsbyrå?

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Kuriosa, Natur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *