Inga vargar i Skåne…

Nu får skåningarna åka till Köpenhamns zoo om de vill titta på varg! I Skånes djurpark har man tvingats ta till drastiska åtgärder sedan några vargar lyckats ta sig ut ur hägnet. Deras flyktförsök påverkade resten av flocken så kraftigt att parkledningen ansåg sig tvungen att avliva samtliga vargar – hela tolv stycken. Som av en händelse inträffar detta samtidigt som man för första gången på lång tid i Sverige genomfört en laglig jakt på varg (vilket lett till en minst sagt livlig debatt).

Läs mer här och här

Om admin

Bloggen med ett svensk-danskt perspektiv! I början av 2010 gav vi på Öresunds Översättningsbyrå varandra ett nyårslöfte: att starta en blogg som bjuder på smått och gott från båda sidorna av Öresund. Det kan handla om dagsaktuella händelser, om kuriosa, skillnader och likheter mellan danskt och svenskt m.m. Har du tips och idéer får du gärna skriva till oss på info@oresunds.dk.
Det här inlägget postades i Aktuellt, Natur. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *